5 Mayıs 2013 Pazar

HEXAGONAL SUVE DİYABET

Geleneksel Çin tıp kitaplarında diyabet “susama hastalığı” olarak anılmakta ve vücudun önemli bir sinyali olan artan susama olarak nitelendirilmektedir.

Diyabet, vücudun su regüle sistemleri ile direkt olarak bağlantılıdır. Gerekli enerjiyi sağlamak için hücrelerin içerisine şeker (glukoz) taşıyan insülin aynı zamanda da hücre içi suyun regülasyonu (dengelenmesi) görevini üstlenmektedir. 

İlk enerji kaynağı olan suyun yokluğu veya azlığı beynimiz tarafından algılandığında ikinci enerji kaynağı olan şeker göreve çağrılmaktadır. Beyin hücre zarları boyunca şeker taşınması için insüline ihtiyaç olmadığından bu yol beynimiz için kolaylıkla seçilebilmekte fakat sonucunda tüm vücudun kan şeker seviyesi yükselmektedir.

New Jersey Teknoloji Enstitüsü, Yapısallık Biyolojisi Laboratuarı yöneticisi Dr. Wang diyabetli hastalarda hidrasyonun kritik önemde olduğunu ve insülin etrafındaki suyun organize yapıda olması gerektiğini belirtmiştir. İnsülin aktivasyonu su tarafından yönetilmekte ve her bir insülin molekülü için 440 adet su molekülüne ihtiyacı bulunmaktadır. Dr. Wang tarafından diyabet hastaları ile yürütülen araştırmalarda hexagonal yapıdaki suyun standart suya göre 13.4 kat daha etkili hidrasyon sağladığı ve 4 hafta içerisinde kan şekerinde azalmaya yardımcı olduğu açıklanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder