5 Mayıs 2013 Pazar

HEXAGONAL SU VE YÜKSEK KOLESTEROL

Kolesterol, vücudumuzun tamamında bulunan ve doğal olarak oluşan mum tarzında bir maddedir. 


Yeni bilimsel çalışmalar su ve kolesterol arasındaki ilişkiyi tamamen açığa çıkarmıştır. Atardamar ve hücrelerimizde kolesterol birikiminin ana sebebi yediğimiz yiyecekler değil vücudumuzdaki su kaybıdır.

Yeteri kadar su tüketilmediğinde, hücre zarlarının lipid katmanlarında kolesterol depolanarak su kaybı önlenmeye çalışılır. Bu yaşlanmanın da doğal sonuçlarından biridir çünkü yaşlandıkça vücut mekanizmamız daha az su tüketmeye yönelir.

O halde atardamarlarımızda neden kolesterol birikir? Bunun nedeni de az miktarda su tüketildiğinde sindirim sisteminin kan konsantresini arttırması yani kalınlaştırmasıdır. Konsantre ve asidik seviyedeki kan sadece kolesterol üretimini tetiklemekle kalmaz, aynı zamanda da atardamarlarda mikroskobik yıpranmalar yaratır. Kolesterol ise hasarı düzeltmek için bu aşınmaları kapamaya çalışır. Yeterli su alınmadığı sürece de kolesterol seviyesi devamlı artar.

İyi haber ise kolesterol birikiminin geri alınabileceğidir. Hexagonal yapıdaki su sayesinde hücrelerimize su girişinin artması ile kanımız incelmeye başlar. Dolayısı ile yüksek kan kolesterolüne artık ihtiyaç kalmaz ve düşüşe geçer. Atardamarlardaki kolesterol ise yıkanır gider...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder