2 Nisan 2014 Çarşamba

GRANDER SU YAŞATMA TEKNOLOJİSİ DARICA HAYVANAT BAHÇESİNDE


DARICA HAYVANAT BAHÇESİ 2011 YILINDAN BU YANA GRANDER SU YAŞATMA TEKNOLOJİSİ Nİ KULLANMAKTADIR.

Darıca da bulunan hayvanat bahçesinde;
250’ye yakın hayvan türü ve 3.000' e yakın hayvan nüfusuna ev sahipliği yapıyor. 135 in üzerinde tür enderleşen türlerden olup, 40 türde nesli tükenmek üzere kritik derecelilerdir. Anadolu’ nun enderleşen türlerinden 14 türü barınmaktadır.

600'ü aşkın bitki türünden 8.000'i aşkın nüfusa sahip, bu bitkilerin 170 kadarı ağaçsı/odunsu türlerdir. Bunların%70 i egzotik bitkilerdir.

Türkiye’ nin ilk özel ve ilk ve tek EAZA tam üyesi hayvanat bahçesidir ve ülkemizin bu konuda en deneyimlisidir.

Türkiye’ nin en fazla hayvan türünü barındıran hayvanat bahçesidir.

Ülkemizde hayvan hastanesi olan tek hayvanat bahçesidir.

GRANDER SU YAŞATMA TEKNOLOJİSİ İLE;
* Durgun su alanlarında ki sular, cihazın montajından kısa bir süre sonra dış müdahale olmadan kendiliğinden parlak ve berrak bir görünüm kazandı.
* Tatlı su akvaryumlarında duvarlarda yıllar içinde oluşmuş yosunlar zaman içinde söküldü.
* Akvaryumlarda dip temizliği süresi uzadı. Haftada bir yapılan temizlik 15-20 günde bire çıkarıldı.
* Canlıların yaşadığı ve bu sebeple içinde yoğun mikrobiyolojik aktivitenin olduğu açık havuz alanlarındaki koku hissedilir ölçüde azaldı.

YETKİLİSİNDEN NOT:
"Park genelindeki hayvanlarımız artık daha sağlıklı ve enerjisi yüksek, canlı bir su kullanıyorlar. Bu durumun onların sağlığına olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Doğayı korumanın en kolay yolunun en başta ona zarar vermemekten geçtiğine inanıyoruz. Çevreye ve parkımızın sakinlerine verdiğimiz önem gereği, Grander Su Yaşatma Teknolojisi ile parkımıza "canlı ve sağlıklı bir su" kazandırmakla ve bunu da "atık üretmeden, enerji tüketmeden, etkisini uzun yıllar boyunca sürdürebilecek doğal bir yöntemle" başardığımız için son derece doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder