2 Nisan 2014 Çarşamba

BANYO SUYU HAKKINDA BİLİNMEYENLER


BANYO SUYUNDA Kİ TEHLİKE ! 

   Sağlığımız için spor yapıyor, yediğimiz içtiğimiz şeylere dikkat ediyor, her şeyden önce de temizlik ve hijyene önem veriyoruz. Cildimizin, saçlarımızın temizliği için onca sabun, şampuan, krem kullanıyoruz ama yine de istediğimiz temizlik ve canlılığı yakalayamıyoruz. Aslında bir şeylerin eksik olduğunu fark ediyoruz ama şampuan markalarını değiştiriyoruz, farklı sabunlar deniyoruz ama nafile. Çünkü ne çeşit sabun, şampuan, krem kullanırsak kullanalım banyo yaptığımız, duş aldığımız su hep aynı. Şehir şebeke suyu.



   Şehir şebeke sularında gerçekleştirilen arıtım sonrasında şebekeye verilmeden önce aslında suda bulunması istenmeyen ama bakterilerin üremesini engellemek için mecburen kullanılan bir kimyasal katılır.KLOR!
Klor havadan 2,5 kat daha ağır bir gazdır ve Birinci Dünya Savaşında öldürücü gaz olarak kullanılmıştır. Maruz kalınması durumunda gözü ve ciğerleri tahriş eder, solunum güçlüğüne, boğazda daralmaya ve akciğer ödemine sebep olur. Şebeke suyuna katılan klor bileşiklerinin zararı suda bulunan oranına ve etkileşim süresinde göre değişiklik gösterebilir. En fazla zararı da küçük bir banyo veya duş kabininde yüksek sıcaklıkta uzun süre yıkanılması durumunda ortaya çıkar. Sıcaklık nedeniyle gaz formuna geçen klor bileşikleri vücudumuza, gözlerimize ve solunan hava nedeniyle ciğerlerimize zarar verir.



Bebekler ve çocukların klorlu şebeke suyundan korunması amacı ile banyo sürelerini kısa tutabilirsiniz. Grander Flexi yi duş başlığınıza uygulayarak banyo suyunuzu güvenli kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder