26 Mayıs 2014 Pazartesi


JOHANN GRANDER
Her şey nasıl başladı?

Avusturya’ nın Tirol bölgesinden olan Johann Grander tam anlamıyla bir doğa aşığı. 70’li yılların sonlarına doğru çok yoğun bir şekilde doğal çekim kuvveti ve su ile ilgilenmeye başlayan Johann Grander’ e, doğa gözlemleri ve sezgileri deneylerinde temel oluşturdu.

Onu içten içe meşgul eden soru, insanoğlunun faydalanabileceği, doğal, tamamen zararsız, bazı elektrikli cihazları bile çalıştırabilen doğal bir enerji kaynağı olabilir mi? Sorusuydu.   Johann Grander ilerleyen 10 yılda çeşitli deneyler yaptı. Geliştirme çalışmaları esnasında sürekli deneyler yapan Grander, enerji dönüşümünün su altında bile gerçekleştiğini ve bu suyun bazı özelliklere kavuştuğunu keşfetti.

Deneylerdeki şaşırtıcı durum suya kazandırılan özelliklerin yani bilgilerin diğer başka sulara da direkt temas olmadan geçirilebiliyor olmasıydı. Grander’ in bu yöntemi bu gün “Yaşayan Su” adını verdiği cihazlarında uygulanıyor.

Bu tabiat olayını doğal mekanizma olarak nitelendiriyor Johann Grander. Mikroskop altında yaptığı gözlemlerde yaşayan en küçük organizmaların yaşayan su içinde değişen davranışlarını tespit etti.

Neredeyse 20 yıldır Grander yaşayan su pratikte kullanılıyor. Yaşayan suyun şöhreti çoktan yurtdışına taştı. Johann Grander’ in buluşu ve çalışması dünyada kabul görmeye devam ediyor. Çeşitli ülkelerin çeşitli kültürlere sahip insanları Johann Grander’ in fikirlerini ve yaşayan suyun cazibesini olağanüstü olarak görüyor. En büyük övgüyü Çin Devlet Demiryolu şirketinden aldı “100 yılın en büyük buluşu”.

Birçok araştırma ve deney yapıldı. Bunlardan yeni malumatlar alındı ve bu zamana kadar kazanılan deneyimler de bu yolla tastiklenir. Johann Grander doğanın ve yaratıcının kendisinin en büyük öğreticisi olduğunu söylüyor.

Johann Grander’ in önemli arzusu her şeyden önce içme suyunu yeniden eski haline getirmek. Hayatın başladığı ana kaynağa.

Johann Grander’ in çalışmaları resmi olarak ta kabul görmektedir:


  • Rus doğa bilimleri akademisinden << Gümüş Asalet Nişanı >>
  • Avusturya, Eğitim, Bilim Ve Kültür Bakanlığından << Bilim ve Sanat Asalet Haç Nişanı almaya değer görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder